Baza de Cunostinte
Instructiuni: > SETARI / DEFINITII
SETARE NUMEROTARE AUTOMATA FACTURI
Adaugat de Natalia Delimarschi, lastmodifiedby Natalia Delimarschi on 27 noiembrie 2023 05:50 p.m.

    Setarea atribuirii automate a urmatorului numar de factura dintr-un diapazon este disponibila pentru toate documentele de vanzare din program. Pentru a seta diapazonul de numere accesati meniul Definitii>Definitii firma>Definitii Gestiune>Numerotare documente. Treceti pe linia tipului de document pentru care este necesar de setat diapazonul de numere, bifati optiunea Nr.Automat, introduceti in campul Serie Factura seria diapazonului de numere, in campul Nr.Curent Factura indicati numarul de inceput al diapazonului iar in campul Nr.Sfarsit Factura - numarul de sfarsit al diapazonului.

     Daca numarul introdus in campul Nr.Curent Factura in combinatie cu seria indicata va exista deja in careva documente emise sau anulate in gestiune stocuri, programul va da un mesaj de atentionare si nu va permite utilizarea acestui numar in setari. Aceasta verificare se va efectua si pentru campul Nr.Sfarsit Factura.

   Daca in diapazonul de numere introdus, in combinatie cu seria indicata vor exista deja numere in careva documente emise sau anulate in gestiune stocuri, programul va da un mesaj de atentionare si nu va permite utilizarea acestui diapazon.

Daca pentru un tip de document este setata numerotarea automata, campul Serie Nr Factura din documentul respectiv va fi blocat de catre program (read-only).

Atribuirea urmatorului numar de factura conform diapazonului setat are loc in momentul emiterii documentului si nu in momentul crearii lui. Daca vom avea in temporar mai multe documente (sau daca se vor emite documente in paralel de catre diferiti utilizatori) vom vedea ca toate documentele au acelasi numar atribuit.

Acesta se va schimba in momentul emiterii.

Daca vre-un document a ramas in temporar cu un numar disponibil la acel moment, iar intre timp diapazonul numerelor s-a epuizat, la incercarea de emitere programul va da mesaj de atentionare si va bloca emiterea documentului.

     Deasemenea, daca la un moment dat in procesul de emitere a documentelor s-a ajuns la sfarsitul diapazonului, la incercarea de a crea urmatorul document programul va da mesaj de atentionare si va bloca crearea documentelor noi.

In momentul Anularii sau Anularii si Copierii documentului emis, se pastreaza seria si numarul documentului original.

(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii: