Baza de Cunostinte
Instructiuni: > CONTABILITATE
Instructiune cautare Divizii Filiale (Agenti Depozite)
Adaugat de Natalia Delimarschi, lastmodifiedby Natalia Delimarschi on 15 decembrie 2023 11:30 a.m.

Cautarea Diviziilor/Filialelor (Agenti/Depozite) se poate efectua apasand tasta F7 sau prin selectarea optiunii Cautare din meniul click-dreapta a mouse-ului, atunci cand ne aflam in campul corespunzator in orice loc din program.

Programul va deschide fereastra de cautare a Diviziilor/Filialelor (Agenti/Depozite) asemanatoare cu fereastra de cautare a conturilor.

Sunt disponibile urmatoarele campuri si metode de cautare:

  • pentru Divizii/Filiale se poate efectua cautarea in campurile Denumire divizie (filiala) si Cod divizie (filiala) dupa metodele Mai mare / egal, Include si Incepe Cu
  • pentru Agenti/Depozite se poate efectua cautarea in campurile Denumire agent (depozit) si Observatii dupa metodele Mai mare / egal, Include si Incepe Cu, iar in campul Cod agent (depozit) - dupa metoda Mai mare / egal.

Metoda Mai mare / egal: programul va afisa toate inregistrarile care incep cu, sau sunt mai mari decat caracterele introduse in campul Valoare. De exemplu, daca vom cauta Diviziile/Filialele a caror denumire este mai mare / egala decat litera B, programul va afisa toate inregistrarile de la B si pana la sfarsitul alfabetului.

Metoda  Include: programul va afisa toate inregistrarile care contin (in orice loc din denumire) caracterele introduse in campul Valoare. De exemplu, daca vom cauta Diviziile/Filialele a caror denumire contine codul 22, programul va afisa toate inregistrarile care contin aceste caractere in orice portiune a denumirii.

Metoda  Incepe Cu: programul va afisa toate inregistrarile a caror denumire incepe cu caracterele introduse in campul Valoare. De exemplu, daca vom cauta Diviziile/Filialele a caror denumire incepe codul 22, programul va afisa doar inregistrarile a caror inceput este 22.

Pentru a selecta Divizia/Filiala gasita, dati dublu-clic pe textul de culoare albastra din tabela cu rezultatele gasite. In loc de dubluclick se poate apasa combinatia Ctrl si tasta + (de langa tastele cifre). Aceasta optiune este valabila doar cand cursorul se afla pe un camp albastru.

 Din fereastra de cautare Divizii/Filiale se pot crea inregistrari noi, prin apasarea butonului Divizie noua (Filiala noua).

Programul va deschide redactarea nomenclatorului de Divizii (Filiale) pentru adaugarea inregistrarilor noi. La apasarea butonului Iesire din nomenclator, programul va selecta acea pozitie, pe linia careia se va afla cursorul.

(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii: