Baza de Cunostinte
Instructiuni: > IMPORT
Import date din sistemul Onix
Adaugat de Natalia Delimarschi, lastmodifiedby Natalia Delimarschi on 27 noiembrie 2023 05:37 p.m.
  1. Deschiderea modulului  de  import

Din meniul principal Wizcount accesati Operatiuni Aditionale>Interfete>Import Tranzactii din Onix.

Se va deschide urmatoarea fereastra :

Pe pagina Import a modulului de Import Tranzactii din Onix  sunt urmatoarele sectiuni.

  1. Selectare fisier de import  – prin apasarea butonului Selectare fisier se alege fisierul care a fost exportat din sistemul Onix.
  2. Informatii import – va informeaza despre etapele si  starea importului. Este o sectiune informativa, folosita pentru verificare.
  3. Tip operatie import  – in aceasta sectiune este disponibila doar incarcarea facturilor noi si inregistrarea tranzactiilor de cost pentru vinzari.
  4. Numarul notei contabile – putem selecta un numar de nota existent, in care se vor importa datele. Daca acest cimp ramine necompletat – se va crea o nota noua.

2. Setari

 Pentru efectuarea  importului de date este necesar de introdus setarile corespunzatoare.  De regula, setarile se introduc o singura data, in momentul  instalarii modulului de import. Accesati pagina  Setari.

Pe pagina Setari a modulului de Import Tranzactii din Onix  sunt urmatoarele sectiuni.

  • Setare tip tranzactie – setarea tipurilor de tranzactie care vor fi utilizate pentru inregistrarea tranzactiilor contabile. Este obligator sa setati tipurile de tranzactie pentru cumparari si pentru vanzari pentru toate cotele de TVA utilizate in cadrul companiei Dvs. Pentru a introduce setarile efectuati urmatorii pasi: faceti clic in prima linie in coloana Cod TVA si introduceti codul cotei de TVA setata in ONIX, faceti clic in coloana TT Cumparari si si introduceti codul tipului de tranzactie pentru cumparare, faceti clic in coloana TT Vanzari si introduceti codul tipului de tranzactie pentru vanzari si apoi apasati  tasta Enter pentru a salva setarea. Pentru a sterge o linie cu setari faceti clic pe linia dorita si apasati pe butonul Stergere linie
  • Setare conturi – setarea grupurilor de conturi care vor fi utilizate pentru tranzactii. In campul Cod Sintetic Clienti indicati contul de clienti (ex. 221). Programul va compara codul fiscal din fisierul exportat din Onix cu codul fiscal din programul Wizcount pentru sinteticul 221 si daca va gasi egalitati, va completa cheia clientului gasita. Altfel va da mesaj ca clientul nu a fost gasit si tranzactia va fi omisa. In campul Cod Sintetic Furnizori indicati contul de furnizori (ex. 521). Programul va compara codul fiscal din fisierul exportat din Onix cu codul fiscal din programul Wizcount pentru sinteticul 521 si daca va gasi egalitati, va completa cheia furnizorului gasita. Altfel va da mesaj ca furnizorul nu a fost gasit si tranzactia va fi omisa. In campul Cod Sintetic Marfuri indicati contul de marfa (ex. 217). In campul Cont de evidenta Marfa indicam cheia de cont a marfii. In campul Cont de sinecost indicam contul la care vom inchide tranzactiile de cost.

3. Importul de Date

 Pentru efectuarea importului de date din fisierele exportate din Onix in Wizcount accesati meniul  Operatiuni Aditionale>Interfete>Import Tranzactii din Onix. Se va deschide urmatoarea fereastra :

Apasati butonul Selectare fisier si alegeti fisierul exportat din Onix. Nota: din sistemul Onix se vor importa doar vinarile. Dupa selectarea fisierului in sectiunea Informatii import se va afisa informatia despre cantitatea documentelor existente in fisierul selectat.

Pentru generarea tranzactiilor contabile apasati pe butonul Emitere. Dupa finalizare se va afisa un mesaj in sectiunea Informatii Import despre rezultatul importului, asa ca in imaginea urmatoare:

Pentru a importa urmatorul fisier cu documente apasati butonul Selectare fisier si Emitere.

Pentru inchide modulul de import date din Onix apasati butonul Iesire.

Daca vor exista erori la importul de date programul va afisa un mesaj informativ ca in imaginea urmatoare:

Pentru a vedea continutul erorilor apasati pe butonul OK. Se va deschide fereastra urmatoare:

Pentru a tipari informatia din aceasta fereastra apasati pe butonul Tiparire log. Pentru a inchide fereastra apasati pe butonul Iesire.

(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii: