Setari anul 2023
Adaugat de Oleg Jeverdan on 03 ianuarie 2023 12:23 p.m. |
|
Pentru ca programul WizSalary să funcționeze corect, trebuie să faceți setările pentru 2023.
Pentru a schimba un regim de lucru curent, accesati butonul “Modificare” si faceti schimbarile necesare si pentru salvare apasam butonul “Salvare ”. În compartimentul Setări pe lună se accesază butonul “+”, la apăsarea căruia va aparea fereastra prezentată în Fig. 5. Fig. 5 Adăugarea setărilor După ce se completează cîmpurile Anul, Ore pe zi, Ore sîmbăta, Ore duminica se accesează butonul Aprobare. Astfel în compartimentul Setări pe lună se adaugă setările respective şi apare calendarul conform fiecărei luni setate (vezi Fig.6). Pentru a şterge setarea unei luni, in regimul de modificare se va pune cursorul pe luna respectivă şi se va apăsa butonul “-”. Calendarul vizualizat în figura de mai sus contine implicit numai zilele de odihnă (sîmbăta şi duminica). Pentru a include în calendar zilele de sărbătoare nelucrătoare se apasă pe butonul cu data respectivă. La apăsarea butonului, data se colorează în roşu (de ex. – 7 ianuarie). Pentru a include în calendar zilele prescurtate (de ex. – 6 ianuarie), se apasă pe butonul cu data respectivă, apoi în cîmpul 6 ianuarie se completează cu numărul de ore (7 ore), apoi se apasă încă o dată pe butonul cu data respectivă (6 ianuarie) pentru ca acesta să nu fie cu roşu. Este important ca fiecare schimbare facuta sa fie succedata de apasarea butonului „Salvare ” pentru ca modificarile facuta sa fie salvate.
Pentru a căuta un regim de lucru deja introdus se va apăsa butonul Căutare sau se vor accesa butoanele Precedentă, Următoare. Pentru a salva setările efectuate se va apăsa butonul Salvare . Pentru a şterge regimul de lucru codificat se va apăsa butonul Ştergere. Pentru a ieşi, se va apăsa butonul Ieşire.
Dupa ce terminam modificarea si introducerea regimurilor de lucru, accesam butonul „Sarbatori”, nomenclator ce este comun pentru toate regimurile de lucru si nu depinde de ele. Pentru a modifica o sarbatoare, apasam „Modificare”. In acest regim putem schimba data si denumirea, putem activa, dezactiva si sterge o anumita sarbatoare. => Salvare . Pentru a vizualiza schimbarile facute, vom apasa „Reinoieste”. Pentru a incarca datele din alt an, apasam „Incarca”. Pentru a accesa un an precedent sau viitor, alegem anul in casuta „Anul”.
Setarile impozitului pe venit La începutul anului se vor seta sumele scutirilor si cotelor pentru impozitul pe venit după legislatia în vigoare, conform modificarilor in codul fiscal. Pentru a seta impozitul pe venit se va accesa meniul Definiţii<Setările impozitului pe venit. La accesarea acestui punct de meniu la ecran se va vizualiza fereastra prezentată în fig. 13. Fig. 13 Exemplu setare impozit pe venit, anul 2021 Pentru a codifica o setare nouă se va accesa butonul Nоuă.
Se vor completa următoarele cîmpuri:
Pentru a salva setarea respectivă se va accesa butonul Salvare . Pentru a efectua anumite modificări în cîmpurile completate cu excepţia codului setării şi codului reţinerii se va apăsa butonul Modificare , apoi Salvare . Pentru a şterge setarea respectivă se va apăsa butonul Ştergere. Pentru a căuta un cod deja introdus se va apăsa butonul Căutare sau se vor accesa butoanele Precedentă, Următoare. | |