Stiri
Setarile pentru WizSalary
Adaugat de Natalia Delimarschi on 31 decembrie 2021 03:56 p.m.

Vă reamintim că se apropie noul an.


Pentru ca programul WizSalary să funcționeze corect, trebuie să faceți setările pentru 2022.


  • Este necesar de setat nomenclatorul Regim de lucru

Pentru a schimba un regim de lucru curent, accesati butonul “Modificare” si faceti schimbarile necesare si pentru salvare  apasam butonul “Salvare ”.

În compartimentul Setări pe lună se accesază butonul “+”, la apăsarea căruia va aparea fereastra prezentată în Fig. 5.

 

Fig. 5 Adăugarea setărilor

După  ce se completează cîmpurile Anul, Ore pe zi, Ore sîmbăta, Ore duminica se accesează butonul Aprobare. Astfel în compartimentul Setări pe lună se adaugă setările respective şi apare calendarul conform fiecărei luni setate (vezi Fig.6).

Pentru a şterge setarea unei luni, in regimul de modificare se va pune cursorul pe luna respectivă şi se va apăsa butonul “-”.

Calendarul vizualizat în figura de mai sus contine implicit numai zilele de odihnă (sîmbăta şi duminica). Pentru a include în calendar zilele de sărbătoare nelucrătoare se apasă pe butonul cu data respectivă. La apăsarea butonului, data se colorează în roşu (de ex. – 7 ianuarie). Pentru a include în calendar zilele prescurtate (de ex. – 6 ianuarie), se apasă pe butonul cu data respectivă, apoi în cîmpul 6 ianuarie se completează cu numărul de ore (7 ore), apoi se apasă încă o dată pe butonul cu data respectivă (6 ianuarie) pentru ca acesta să nu fie cu roşu.

Este important ca fiecare schimbare facuta sa fie succedata de apasarea butonului „Salvare ” pentru ca modificarile facuta sa fie salvate.

        

Pentru a căuta un regim de lucru deja introdus se va apăsa butonul Căutare sau se vor accesa butoanele Precedentă, Următoare.

Pentru a salva setările efectuate se va apăsa butonul Salvare .

Pentru a şterge regimul de lucru codificat se va apăsa butonul Ştergere.

Pentru a ieşi, se va apăsa butonul Ieşire.

 

Dupa ce terminam modificarea si introducerea regimurilor de lucru, accesam butonul „Sarbatori”, nomenclator ce este comun pentru toate regimurile de lucru si nu depinde de ele.

Pentru a modifica o sarbatoare, apasam „Modificare”. In acest regim putem schimba data si denumirea, putem activa, dezactiva si sterge o anumita sarbatoare. => Salvare . Pentru a vizualiza schimbarile facute, vom apasa „Reinoieste”. Pentru a incarca datele din alt an, apasam „Incarca”. Pentru a accesa un an precedent sau viitor, alegem anul in casuta „Anul”.


  • Trebuie să faceți setări pentru impozitul pe venit

Setarile impozitului pe venit

 La începutul anului se vor seta sumele scutirilor si cotelor pentru impozitul pe venit după legislatia în vigoare, conform modificarilor in codul fiscal. Pentru a seta impozitul pe venit se va accesa meniul Definiţii<Setările impozitului pe venit. La accesarea acestui punct de meniu la ecran se va vizualiza fereastra prezentată în fig. 13.

Fig. 13 Exemplu setare impozit pe venit, anul 2021

 

Pentru a codifica o setare nouă se va accesa butonul Nоuă.

 

Se vor completa următoarele cîmpuri:

  • Cod setare – se indică anul pentru care se efectuează setarea respectivă;
  • Denumirea – denumirea setării (de ex. “Setare IPV pe anul 2021”);
  • Codul reţinerii – codul reţinerii (de ex. IPV);
  • Setări valabile de la data de la care va fi valabilă setarea respectivă;
  • Sume scutiri (personală, cu înlesnire, pt persoană întreţinută, pt invalizi din copilărie)– se indica suma scutirilor anuale, conform legislaţiei, pentru categoriile respective care beneficiază de scutirea IPV;
  • Cotele impozitului pe venit– se indică cotele IPV (de ex. 12) şi pentru fiecare venitul anual de la – la, care se impoziteaza cu cota respectivă.

 

Pentru a salva setarea respectivă se va accesa butonul Salvare .

Pentru a efectua anumite modificări în cîmpurile completate cu excepţia codului setării şi codului reţinerii se va apăsa butonul  Modificare , apoi Salvare .

Pentru a şterge setarea respectivă se va apăsa butonul Ştergere.

Pentru a căuta un cod deja introdus se va apăsa butonul Căutare sau se vor accesa butoanele Precedentă, Următoare.


Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii: