Baza de Cunostinte
Instructiuni:
Anulare Documente de Casa
Adaugat de Natalia Delimarschi on 14 iulie 2022 09:32 a.m.

Anularea documentelor de casa se poate efectua din meniul Optiuni Suplimentare, atunci cand ne aflam in paginarea documentelor validate. La anularea documentului se vor anula si tranzactiile din contabilitate, care au fost inregistrate de acest document. Documentul anulat (cu semnul opus) va avea acelasi numar si data ca si documentul original anulat.

Pentru a anula un document de casa apasati pe butonul Validate si gasiti documentul care trebuie de anulat. Apasati pe butonul Optiuni Suplimentare si selectati punctul de meniu Anulare Document.

Programul va da un mesaj de confirmare a operatiei de anulare document. Pentru continuare apasati pe butonul Yes.

Programul va crea un document nou, identic cu documentul original, insa cu semnul minus in fata sumei. Ambele documente vor fi marcate cu stutus-ul Anulat. Tranzactiile contabile aferente documentului deasemenea vor fi stornate si vor primi status-ul Anulat.

Numarul documentului anulat nu poate fi re-utilizat pentru alt document nou, iar numerotarea curenta a acestui tip de document nu va fi modificata.

Daca se doreste corectarea unui document de casa emis, trebuie sa alegeti optiunea Anulare si Copiere Document.

Programul va efectua operatiunea de anulare document descrisa mai sus si va crea o copie temporara (redactabila) a documentului pentru efectuarea modificarilor necesare. Documentul nou-creat va primi acelasi numar ca si documentul original, iar numerotarea curenta a acestui tip de document nu va fi modificata.

Dupa ce au fost efectuate modificarile (corectiile) necesare este obligatoriu sa emiteti documentul (Operare Chitanta), altfel programul nu va permite sa treceti la alt document. La incercarea de a iesi din document programul va da mesaj de atentionare ca trebuie sa finalizati documentul curent.

Daca doriti sa renuntati la modificarea (corectarea) documentului, alegeti optiunea Stergere document.

In acest caz numarul documentului anulat nu va putea fi re-utilizat.

(0 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Numele complet:
Email:
Comentarii: